Știind exact unde să depozitați alimentele și rechizitele de uz casnic, ajută la păstrarea articolelor mai proaspete pentru mai mult timp și menține siguranța alimentelor în bucătărie. Unele produse rămân mai proaspete în frigider, în timp ce altele sunt cel mai bine ținute pe tejghea sau într-un dulap.
Iată șapte articole care nu ar trebui să fie niciodată depozitate în dulapurile de bucătărie.
Unt nesarat
Păstrarea untului pe blat (sau în dulap) pentru a menține textura tartinabilă pare o problemă, dar este important să rețineți tipul de unt pe care îl țineți afară. Untului nesărat îi lipsește protecția suplimentară oferită de sare pentru a împiedica creșterea bacteriilor. Din acest motiv, cel mai bine este să ții la frigider untul nesărat, cu excepția cazului în care intenționezi să-l folosești în câteva ore.
Banane
Ar putea părea o idee bună să-ți depozitezi bananele în cămară când ajungi acasă de la magazin alimentar, dar nu va face decât să încurajeze coacerea. În timp ce protejarea bananelor de lumină este o parte importantă a prelungirii duratei de valabilitate, la fel este și păstrarea lor la rece. În mod ideal, bananele ar trebui păstrate la aproximativ 13 grade Celsius.
Articole de curățenie
Deși poate părea convenabil să păstrați materialele de curățenie la îndemână în bucătărie, cel mai bine este să le păstrați într-o cameră adiacentă sau într-un spațiu mai sigur. Copiii sau animalele de companie pot intra cu ușurință în dulapuri, în special în cele utilizate frecvent pentru produse de curățare, cum ar fi sub chiuveta din bucătărie. Detergenții naturali, cum ar fi oțetul și bicarbonatul de sodiu, pot fi siguri, dar orice cu ingrediente chimice ar trebui depozitat în altă parte.
Produse parfumate
Oriunde vă depozitați materialele de curățenie este locul în care toate produsele parfumate - gândiți-vă la pungi de gunoi parfumate și odorizante - ar trebui să fie păstrate. Deoarece sacii de gunoi și odorizantele nu sunt fabricate din plastic alimentar, este posibil ca substanțele chimice folosite pentru a crea parfumul să fie absorbite și să contamineze produsele comestibile. Orice lucru care nu este comestibil nu ar trebui să intre în dulapul tău.
Nuci
Dacă ești înnebunit de nuci, ține-le departe de dulapurile din bucătărie. Nucile sunt adesea o gustare mai costisitoare, iar magazinele alimentare le vând pe culoarul de gustări, așa că ar fi logic să le depozitezi într-un dulap, nu? Greşit.
Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate sau „bune”, care se descompun rapid, determinând alimentele să devină râncezite, iar nucile nu sunt diferite. Păstrez orice fel de nuci într-un recipient ermetic în congelator. Păstrează umezeala, menținându-le mai proaspete, mai mult timp.
Sirop de arțar pur
Spre deosebire de siropul de arțar achiziționat de la magazin, care poate fi mai stabil la raft, siropul de arțar pur nu conține conservanți. Din acest motiv, se păstrează cel mai bine la frigider.
Unturi naturale de nuci
Cine nu ține la îndemână un borcan cu unt de arahide în cămară pentru o poftă de noapte târziu? În timp ce mărcile mari de unt de nuci conțin conservanți care mențin produsele lor stabile la raft, uleiurile din unturile naturale de nuci se vor separa. În același mod, nucile pot râncezi dacă sunt păstrate într-un dulap de bucătărie, la fel și unturile naturale de nuci.