Secretul pentru o cămară utilizabilă și inspirată este organizarea și ținerea departe de cămară a lucrurilor care nu ar trebui să fie acolo.
Articole perisabile
Evitați articolele perisabile din cămară. Astfel de alimente sunt cel mai bine păstrate în frigider sau congelator. Depozitarea lor în cămară poate provoca o deteriorare mai rapidă, rezultând o încăpere urât mirositoare și riscuri potențiale pentru sănătate.
Produse de curatenie
Depozitarea produselor de curățare, bateriilor și altele asemenea poate fi periculoasă. Riscurile de ingerare sau de contaminare accidentală a alimentelor sunt prea semnificative pentru a fi trecute cu vederea.
Hrana pentru animale de companie
Vă recomandăm să nu păstrați mâncarea pentru animale de companie în cămară. Chiar și în containere etanșe, este predispus să atragă insecte, în special gândacii.
Atragerea insectelor nu este singura problemă cu păstrarea hranei pentru animale de companie în cămară. Atunci când hrana pentru animale de companie este depozitată alături de hrana casei, mirosul hranei animalelor de companie se poate transfera în restul hranei și chiar în bucătărie.
Pachetele cu alimente deschise
Nu depozitați pachete deschise de mâncare în cămară. Păstrează prospețimea și ține la distanță dăunătorii, depozitându-l în recipiente etanșe. Este o modalitate simplă, dar eficientă de a menține o cămară organizată și fără dăunători. Depozitarea mâncării în recipiente transparente sau borcane de sticlă care sunt etanșe poate prelungi durata de valabilitate și poate ține insectele departe. Acest lucru nu numai că păstrează articolele proaspete, dar vă va oferi o imagine excelentă a ceea ce a mai rămas și când este timpul să le reumpleți.
Faina integrală de grâu
Făina integrală de grâu poate deveni râncedă dacă este păstrată la temperatura camerei. Se poate păstra mai bine în frigider.
Alimente expirate
Curățați-vă cămara de alimente expirate, alimente vechi sau alimente pe care nu le veți mânca niciodată. Dacă mâncarea este expirată sau învechită, aruncați-o.
Produse perisabile
Cămările ar trebui rezervate pentru produsele alimentare, dar nu pentru toate produsele alimentare. Produsele care tind să se strice repede trebuie păstrate la frigider. Acestea includ rădăcinoase, portocale , ananas, pepene verde și grapefruit.
Pentru produse care sunt mai potrivite pentru cămară, le puteți depozita într-un coș care asigură ventilație. Ventilația menține aerul în circulație, astfel încât produsele dumneavoastră să rămână proaspete mai mult timp. Produsele care sunt potrivite pentru a fi âinute în cămară includ cartofii, ceapa, roșiile și bananele.
Articole nealimentare
Dacă cămară înseamnă mâncare, atunci produsele de curățenie, documentele, cărțile, recipientele de depozitare, electrocasnicele, articolele de picnic, cadourile, materialele de ambalare, jocurile, uneltele, becurile etc. nu aparțin cămarei. Există, desigur, excepții, dar ele ar trebui reduse la minimum dacă spațiul permite. Acestea sunt mai potrivite pentru un dulap utilitar.
Prea multe lucruri inutile
Este ușor să umpleți în exces rafturile cămarei. Cu toate acestea, asta poate duce la o cămară greu de folosit. Cumpărarea excesivă de lucruri inutile este adesea vinovată pentru articolele care se depozitează în zonele cărora nu le aparțin. Cumpără doar ceea ce ai nevoie și pentru care ai spațiu.