Home / Stil de viață / Dietă și slăbire / Lista de alimente cu zero calorii - 22 de alimente pentru pierderea în greutate

Lista de alimente cu zero calorii - 22 de alimente pentru pierderea în greutate

Nu, alimentele din această „listă de alimente cu zero calorii” nu sunt de fapt zero calorii. Dar ele devin așa atunci când intră în joc un proces numit termogeneză, în esență modul în care corpul se încălzește.
Dietă și slăbire Greutate corporală
20 minute timp de citire
Lista de alimente cu zero calorii - 22 de alimente pentru pierderea în greutate

Teoria alimentelor cu zero calorii este că organismul va arde mai multe calorii metabolizând și gătind alimentele decât caloriile pe care le conține. Deci, nu înseamnă că aceste alimente conțin literalmente zero calorii. Dar aceste alimente conțin suficient de puține calorii încât corpul tău să ardă mai multe calorii mâncându-le decât le conține alimentele. Așa că asigură-te că adaugi mai multe dintre aceste alimente în dieta ta cu orice șansă ai!

Alimentele cu zero calorii pentru pierderea în greutate au fost selectate pe baza a două criterii:

  • Prima a fost că trebuie să fie pline de nutrienți precum vitamine și antioxidanți pentru sănătatea ta.
  • Al doilea este că trebuie să aibă sub 100 de calorii per porție de 1 cană.

1. Merele.

Calorii per cană – 57 k/cal

Merele sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă, conținând antioxidanți, vitamine, minerale și chiar pectină (care s-a dovedit că reduce foamea). Mâncatul unui măr poate fi o gustare grozavă între prânz și cină, deoarece va menține corpul plin, oferind în același timp un mic impuls de energie. Este, de asemenea, o gustare grozavă de mâncat dimineața pentru a vă împiedica să ajungeți la sandvișul mai mare de mic dejun, deoarece vă este prea foame pentru a alege o opțiune mai sănătoasă.

2. Broccoli.

Calorii per cană – 30 k/cal

Broccoli este un superaliment cu capacitatea de a reduce riscul de cancer, de a crește vitamina D, C și K, de a oferi fibre sănătoase și chiar conține o cantitate mică de proteine. Mulți oameni suplimentează vitamina D în dieta lor, deoarece peste 75% dintre oameni au deficit. Marca noastră preferată este Key Nutients , care produce cel mai înalt supliment organic de vitamina D fără OMG de pe piață astăzi.

Broccoli oferă, de asemenea, beneficiile unice de a reduce inflamația, de a ajuta la stres și de a detoxifia organismul . Broccoli este cel mai bine gătit aburit, albit sau prăjit și poate fi combinat cu o varietate de alimente!

3. Sparanghel.

Calorii per cană – 27 k/cal

Sparanghelul este următorul pe lista alimentelor cu zero calorii, cu cantitățile mari de vitamina K, acid folic, cupru, fibre și vitamina B1. De fapt, poți mânca sparanghelul crud. L-am mâncat crud pe salate de multe ori, dar personal îl prefer prăjit sau foarte ușor la abur.

Amintiți-vă că, cu cât gătiți mai multe fructe și legume, cu atât mai puțini nutrienți vor reține atunci când sunt consumate. Încercați să mâncați legume crude sau foarte ușor gătite sau fierte la abur ori de câte ori este posibil.

4. Pepene verde.

Calorii per cană – 47 k/cal

Pepenele verde este gustarea perfectă de vară. Este un tratament delicios, cu conținut scăzut de calorii, de care te poți bucura fără toată vina.

Conține zahăr natural, așa că nu vrei să exagerezi și să mănânci singur un pepene verde, dar este și plin de antioxidanți! Încearcă să mănânci mai mult pepene ca o gustare de după-amiază sau după cină, când îți este poftă de ceva dulce. Îmi place să-l cubulețe și să-l îngheț în timpul verii pentru a încerca să mă păcălesc să cred că este o bomboană.

5. Castravetele.

Calorii per cană – 16 k/cal

Castraveții sunt o putere nutritivă delicioasă! Conțin polifenoli care reduc ratele de cancer și pot ajuta la gestionarea nivelului de stres deoarece conțin mai multe vitamine B (B1, B5, B7, Biotina). Deoarece castraveții constau în principal din apă și fibre, ei oferă, de asemenea, sprijin pentru sănătatea digestivă a organismului.

6. Portocale.

Calorii per cană – 85 k/cal

Portocalele sunt cunoscute pentru că au o mulțime de vitamina C, fibre, vitamine B, vitamina A și calciu. Aceasta este o altă opțiune grozavă dacă sunteți la serviciu sau doar căutați o gustare rapidă pentru a vă ucide pofta. De asemenea, s-a dovedit că reduc riscul de boli de inimă datorită adăugării lor de potasiu în dietă. Dar la fel ca și pepenele verde, ele conțin și o cantitate bună de zaharuri naturale, așa că nu te sălbătici aici. Rămâneți la 1 pe zi când aveți o poftă de dulce.

7. Țelina.

Calorii per cană – 16 k/cal

Țelina a fost mult timp prezentată ca un aliment fără calorii. Este copilul poster pentru alimente fără calorii, într-adevăr. Este o sursă bună de vitamina K și apă, deci poate fi sățioasă. Cu toate acestea, există o problemă evidentă cu acest aliment: practic nu are gust. Oamenii tind să adauge unt de arahide sau umpluturi de cremă la această gustare, ceea ce crește numărul de calorii.

8. Lămâi.

Calorii per cană – 61 k/cal

Ei bine, probabil că nu veți mânca o lămâie în curând, dar sucul de lămâie are în mod special un pumn puternic. Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C și fac minuni pentru ficat și sistemul digestiv. De asemenea, sunt foarte bogate în antioxidanți. Una dintre cele mai BUNE modalități absolute de a consuma lămâi este în apă caldă cu lămâie dimineața. Este incredibil de detoxifiant pentru sistemul la prima oră dimineața, înainte de a vă arunca cafeaua sau mâncarea în gât. Asigurați-vă că lăsați apa să se răcească puțin înainte de a adăuga sucul de lămâie, deoarece apa fierbinte sau clocotită poate ucide enzimele naturale. Încercați 1/2 suc de lămâie într-o cană de apă caldă - cu un pai pentru a împiedica sucul să se uzeze pe smalțul dinților.

9. Roșii.

Calorii per cană – 32 k/cal

Roșiile conțin cantități mari de vitamina C și alți antioxidanți, dar sunt cel mai bine cunoscute pentru concentrația lor mare de licopen . S-a demonstrat în mod repetat că licopenul luptă împotriva cancerului și previne bolile de inimă. Dacă nu vă plac roșiile, încercați să le cumpărați foarte fin și să le adăugați la pico. De asemenea, le puteți găti, dar distruge unii dintre nutrienții naturali din fructele crude.

10. Varza Kale.

Calorii per cană – 33 k/cal

Kale - tuturor ne place să o urâm. Pur și simplu nu există o modalitate mai bună de a spune: mănâncă. Mai mult. Kale. Este considerat unul dintre cele mai bogate alimente nutritive de pe planetă și conține cantități mari de vitamina A, vitamina K, vitamina C, antioxidanți și s-a dovedit că scade colesterolul. Cele mai bune moduri de a consuma mai multă kale sunt smoothie-urile verzi , adăugarea lor în salate sau făcând chipsuri de kale!

11. Grapefruit.

Calorii per cană – 97 k/cal

Grapefruiturile sunt adesea asociate cu dieta și au fost promovate de mult timp ca un produs incredibil de sănătos pentru micul dejun. Sunt încărcate cu vitamine și au un conținut scăzut de calorii, dar chiar strălucesc datorită cantității mari de antioxidanți anti-îmbătrânire. Doar asigurați-vă că eviți jumătatea tradițională de grapefruit cu o grămadă de zahăr de masă deasupra, ca tatăl meu și toți ceilalți pe care i-am cunoscut vreodată care au mâncat grapefruit la micul dejun. Sunt destul de acri și amare, așa că în loc să adăugați zahăr pentru a reduce gustul, încercați să le adăugați într-un smoothie!

12. Ceapa.

Calorii per cană – 46 k/cal

Ceapa este un plus delicios și aromat pentru orice masă. S-a demonstrat că au beneficii cardiovasculare, susțin țesutul osos, scad inflamația și scad riscul anumitor tipuri de cancer. Ele pot fi consumate crude în salate sau gătite într-o varietate de moduri diferite pentru a ajuta la atingerea obiectivelor de pierdere în greutate . Personal îmi place să mănânc ceapă roșie crudă pe salate și ceapă albă sau galbenă gătită în omlete sau supă.

13. Morcovi.

Calorii per cană – 53 k/cal

Morcovii sunt cunoscuți că protejează vederea, dar au și o mulțime de antioxidanți și sunt un diuretic natural. Acest lucru ajută la digestie și la menținerea inflamației naturale a corpului sub control. Morcovii pot fi adăugați în salate, serviți gătiți împreună cu felul principal de mâncare sau pot fi folosiți ca o gustare de sine stătătoare, făcându-i un aliment cu conținut scăzut de calorii incredibil de versatil!

14. Dovlecei.

Calorii per cană – 21 k/cal

Ele oferă o sursă bogată de magneziu, fibre și folați în dieta ta. Conțin, de asemenea, luteină și z eaxantina, care sunt fitonutrienți puternici care luptă împotriva multor forme de cancer.

15. Conopida.

O altă garnitură grozavă, cu o formă și consistență asemănătoare cu broccoli, este conopida. Oferă mulți antioxidanți și beneficii antiinflamatorii din rezervele sale bogate de vitamine K și C. Cel mai bun mod de a găti această legume este să o mănânci crudă sau să o aburești ușor ca garnitură înainte de servire . Este o combinație grozavă cu conținut scăzut de calorii din legumele verzi tipice și vă va oferi o varietate diferită de nutrienți și beneficii.

16. Varza.

Calorii per cană – 17 k/cal

Varza este, de asemenea, săracă în grăsimi și colesterol și este o sursă bună de fibre. Este, de asemenea, o sursă de vitamine C și K și oferă o varietate de alte minerale. Varza poate fi consumată crudă, gătită sau fermentată (ca în varza murată). Poate fi folosit în supe, tocane, salate și cartofi prăjiți. Există peste 400 de soiuri diferite de varză cultivate în întreaga lume, de la formă rotundă la conică; cu frunze plate, ondulate, strânse sau libere. Și puteți înveseli cu adevărat orice fel de mâncare cu varietatea de culori de varză: verde, alb, roșu și violet.

17. Ceaiuri și cafea.

Calorii per cană – 2-3 k/cal

Mulți oameni cred că ceaiul și cafeaua sunt zero calorii. Nu este cazul. Atât ceaiul, cât și cafeaua au calorii. O ceașcă medie de cafea are aproximativ 2 calorii. O ceașcă de ceai are aproximativ 3 calorii. Dar dincolo de gustul lor delicios, există și multe beneficii pentru sănătate care pot fi obținute din consumul de ceai și cafea. În primul rând, atât ceaiul, cât și cafeaua conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor de deteriorare și la promovarea sănătății generale.

În plus, s-a dovedit că ceaiul și cafeaua stimulează funcția cognitivă și îmbunătățesc starea de spirit.

18. Ardei.

Calorii per cană – 28 k/cal

Ardeii au un conținut scăzut de calorii și o sursă bună de vitamine A și C. Ei conțin și flavonoide, care sunt antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor.

De asemenea, conțin capsaicină, care este un compus despre care s-a demonstrat că are proprietăți antiinflamatorii și de calmare a durerii. Consumul de ardei în mod regulat poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, la îmbunătățirea digestiei și la reducerea inflamației în întregul corp. În plus, ardeii sunt o modalitate excelentă de a adăuga aromă mâncărurilor tale fără a adăuga calorii suplimentare.

19. Fructe de pădure.

Calorii per cană – 62 k/cal

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu beneficiile fructelor de pădure. Sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară. Dar știați că fructele de pădure au și un conținut scăzut de calorii? De fapt, o singură cană de căpșuni conține doar 50 de calorii. Și pentru că fructele de pădure sunt atât de dense în nutrienți, ele vă pot ajuta să vă simțiți mai satul mai mult timp, făcându-le o alegere excelentă de gustare pentru cei care încearcă să slăbească.

20. Ciuperci.

Calorii per cană – 16 k/cal

În timp ce mulți oameni cred că ciupercile sunt pur și simplu un adaos aromat la mese, aceste ciuperci cu conținut scăzut de calorii oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ciupercile sunt o sursă excelentă de antioxidanți și vitamine B, care pot ajuta la creșterea nivelului de energie și la promovarea sănătății generale. Sunt o sursă bună de fibre, ajutând la susținerea sănătății digestive. Cel mai bine, ciupercile conțin compuși care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

21. Murături.

Calorii per cană – 16 k/cal

Murăturile sunt castraveți care au fost înmuiați în saramură (apă, oțet și sare) amestecați cu condimente. Pe măsură ce castraveții se înmoaie în amestec, se transformă în murături. Murăturile sunt o sursă bună de mai mulți nutrienți, inclusiv vitamina K și sodiu. De asemenea, conțin o cantitate mică de calorii.

22. Muștar.

Muștarul este un condiment sănătos care are o serie de beneficii. Are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care își urmăresc greutatea. În plus, muștarul conține compuși care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea digestiei. Muștarul are și proprietăți antiinflamatorii, care pot fi benefice pentru cei care suferă de afecțiuni precum artrita. În cele din urmă, muștarul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, fier și calciu.

Întrebări despre alimente cu zero calorii.

Există alimente cu 0 calorii? 

Nu există alimente cu adevărat zero calorii, dar te poți bucura de apă și băuturi dietetice pentru zero calorii. Cu toate acestea, stai departe de sucuri dietetice și băuturi care includ îndulcitori chimici cu conținut scăzut de carbohidrați. 

Care sunt alimentele cu calorii negative? 

Alimentele cu calorii negative sunt pur și simplu alimente care necesită mai multe calorii pentru a digera decât conțin. Aceasta înseamnă că consumul de alimente cu calorii negative vă poate ajuta de fapt să pierdeți în greutate! Câteva exemple de alimente cu calorii negative includ țelina, castraveții și grapefruitul. Deci, dacă doriți să pierdeți câteva kilograme, este posibil să doriți să adăugați unele dintre aceste alimente în dieta dumneavoastră.