Ghid pentru începători pentru frigidere
Întregul scop al frigiderului modern este de a încetini creșterea bacteriilor, care se dezvoltă la temperaturi de la 4 la 60 de grade Celsius . Ca rezultat, frigiderele sunt de obicei setate la nivelul sau mai jos pentru a proteja alimentele de cedarea bacteriilor, care amenință să le strice prematur sau chiar mai rău, să te îmbolnăvească.
Unii producători recomandă o setare ideală de 3 grade Celsius . Multe frigidere (chiar și cele noi!) nu au un afișaj de temperatură ușor de citit. Dacă acesta este cazul dvs., cumpărați un termometru de frigider de sine stătător pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum ar trebui și că mâncarea este păstrată la temperaturi sigure.
Deși s-ar putea părea că timpul petrecut cu organizarea frigiderului vă va umple ziua, acest lucru îl va face de fapt mai ușor de utilizat, mai ușor de curățat și mai atent la siguranța alimentelor. Consultați acest ghid specific locației pentru depozitarea alimentelor în frigider:
Maximizarea ușii frigiderului
Acele mici compartimente ale ușilor din interiorul ușilor frigiderului sunt convenabile, dar nu mențin o temperatură constantă, așa că abține-te cu siguranță de la a pune acolo alimente perisabile, cum ar fi ouă sau produse lactate.
În schimb, rezervați acest spațiu pentru condimente suplimentare, salsa, sosuri de salată și alte astfel de articole care oricum sunt bogate în conservanți și, prin urmare, este puțin probabil să fie afectate de temperaturi puțin mai ridicate. Sucul de portocale pasteurizat poate sta, de asemenea, în ușă, fără probleme. Sticlele de sifon și vin pot rămâne și acolo.
Pe rafturile de sus
Această zonă nu este la fel de rece ca fundul frigiderului, așa că păstrează-o pentru alimentele care nu au nevoie de temperaturi foarte reci. Profesioniștii în restaurante vă vor spune că standardul industriei este să păstrați alimentele care sunt gata de consumat sau deja gătite (cum ar fi resturi și plăcinte) pe raftul de sus.
Depozitarea lor la înălțime împiedică, de asemenea, contaminarea acestor articole cu carne sau alte produse care picura, care ar putea provoca boli de origine alimentară.
Example : sosuri pentru salate, condimente, muraturi, salsa, unt, margarina, suc de portocale pasteurizat, uleiuri de nuci, băuturi, resturi, alimente gata de consumat.
Pe rafturile din mijloc
Aceasta este cea mai controlată temperatură a frigiderului, așa că puneți ouă aici. Băuturile și mâncărurile preparate pot locui și pe raftul din mijloc dacă ai rămas fără spațiu sus.
Exemple: ouă, fructe care nu încap în sertare, orice nu încăpea pe raftul de sus.
Pe rafturile de jos
Spatele raftului de jos este cel mai rece loc din frigider, așa că depozitați aici produsele lactate perisabile pentru a le menține comestibile, mai mult timp. Nu depozitați niciodată alimente cu conținut ridicat de apă aici, cum ar fi anumite fructe sau legume, deoarece apa din ele poate și va îngheța, distrugându-le efectiv!
Exemple : lapte, brânză de vaci, iaurt, smântână.
Întregul scop al frigiderului modern este de a încetini creșterea bacteriilor, care se dezvoltă la temperaturi de la 40 la 140 de grade Fahrenheit (4 la 60 de grade Celsius). Ca rezultat, frigiderele sunt de obicei setate la nivelul sau mai jos pentru a proteja alimentele de cedarea bacteriilor, care amenință să le strice prematur sau chiar mai rău, să te îmbolnăvească.
Sfaturi și trucuri generale
Înțelegerea punctelor reci și fierbinți ale frigiderului este un început excelent, dar nu te va duce decât atât de departe. Dar pentru a economisi spațiu, pentru a îmbunătăți accesul și pentru a rămâne înaintea datelor de expirare, trebuie să faceți mai mult. Iată câteva sfaturi și trucuri suplimentare pentru a vă ajuta să profitați la maximum de spațiul dvs. prețios:
- Creați zone: prin crearea strategică a zonelor în frigider, vă asigurați că totul rămâne organizat și refrigerat corespunzător.
- Recipiente de depozitare : folosiți containere transparente și coșuri etichetate cu date cât mai des posibil.
- Bicarbonat de sodiu: O cutie de bicarbonat de sodiu este relativ ieftină și face o treabă grozavă la absorbția mirosurilor și la păstrarea lucrurilor proaspete.
- Prioritizează accesul ușor: organizarea frigiderului înseamnă mai mult decât a face mai mult spațiu. Este vorba despre a face frigiderul mai ușor de utilizat și mai ușor de păstrat curat. Deci, ori de câte ori este posibil, asigurați-vă că cele mai populare articole sunt plasate într-un loc ușor accesibil.
Nu mai rămâne nimic de făcut decât să te bucuri de frigiderul tău organizat! Organizarea frigiderului înseamnă a fi proactiv. Așadar, faceți un program și respectați-l pentru a vă asigura că tot ce acoperă rafturile și coșurile de la frigider este sigur, proaspăt și delicios.
Nu așteptați să puneți resturile fierbinți în frigider până după ce s-au răcit. Acest lucru oferă alimentelor mai multe șanse de creștere a bacteriilor la temperatura camerei. În schimb, puneți resturile imediat la frigider într-un recipient acoperit și sigilat. Dacă este o oală mare și veche de supă/tocană sau o cantitate foarte mare de orice, împărțiți-o în recipiente mai mici.